Overslaan en naar de inhoud gaan

Wij zijn de Vrijman

De Vrijman is een community van bewoners op IJburg die wil bijdragen aan ontmoeting en bezinning in de buurt. We komen regelmatig samen en iedere deelnemer heeft zijn eigen inbreng in de organisatie en de invulling van het programma. De groepssamenstelling wisselt in de loop der tijd door nieuwe aanwas en door leden die weer ´uitvliegen´ en hun taken overdragen aan anderen. Wij zien dit als een natuurlijk verloop die ontstaat vanuit de wisselwerking met de buurt. Zo groeien we en inspireren we elkaar: zoals in een lemniscaat blijft de energie stromen en blijven we ons ontwikkelen en verversen.

Marjolein Beek

Marjolein Beek

Marjolein woont vanaf 2008 op IJburg, samen met haar man en drie tieners. Ze is werkzaam in haar eigen praktijk als psycholoog, register counselor en trainer. Ze werkt in 1 op 1 of duo consulten, voor zowel volwassenen als tieners. Haar werkwijze is een holistische mengeling van gesprek, systemisch werk, creatieve therapie, wandel coaching en meditatie/visualisatie. Daarnaast begeleid ze opstellingsavonden in de Vrijman. Ook geeft ze mindfulness trainingen aan kinderen en volwassenen, zowel individueel als in groepsverband.

www.marjoleinbeek.nl

Marcel Elsenaar

Marcel Elsenaar

Marcel is één van de initiatiefnemers van de voorloper van de Vrijman: de stichting Tempel van Alledag. Hij is sinds 2004 actief op IJburg in het organiseren van bijeenkomsten rond ontmoeting, bezinning en bezieling, zoals eten met de buren, Allerzielen, Kerstival. In zijn werk komt hij veel op scholen en ziet hij de behoefte aan dialoog over verschillende levensbeschouwingen, over opvoeding en goed samenleven. Hij is een groot filmliefhebber en organiseert graag met anderen mooie filmavonden met nagesprek in de Vrijman.

Natascha Lubberding

Natascha woont sinds 2015 op IJburg met haar gezin en heeft een praktijk voor Shiatsu therapie op IJburg. Voor de Vrijman heeft ze samen met Marjolein avonden Shiatsu & Mindfulness gegeven. Op dit moment draagt ze zorg voor de communicatie en opbouw van de Vrijman zelf.

www.shiatsuijburg.nl

Boris Nauta

Boris Nauta

Boris woont op IJburg sinds 2020, samen met zijn drie kinderen. In de Vrijman geeft hij trainingen op het gebied van Geweldloze communicatie en Mindfulness meditatie, vanuit de wens om bij te dragen aan meer betekenisvol contact tussen mensen in de buurt, en binnen hun relaties en gezinnen. Boris heeft een achtergrond als muzikant en als creative producer in de televisie, design- en digitale reclamewereld. In 2021 is hij gestart met training & coachingsbureau Equanimity.

www.equanimity.nu

Jan van Riel

Jan van Riel

Jan woont met zijn gezin in hun zelfbouwhuis op IJburg. Zoals hij als ingenieur nieuwsgierig is naar hoe dingen werken, is hij als ademcoach gefascineerd door hoe onze adem van grote invloed is op de hartslag en onze gemoedstoestand. Met het verruimen van je adempatroon kom je dichter bij jezelf en daarmee ook meer in contact met je omgeving.

Mensen daarin begeleiden geeft Jan veel voldoening. In de Vrijman organiseert hij vanuit IKADEM.NL (introductie)ademtrainingen waarin hij op een heldere manier uitlegt hoe je ademhaling werkt en wat je kunt verwachten als je bepaalde ademtechnieken zoals Buteyko, Wim Hof of Transformational Breath toepast.

www.ikadem.nl

Marisa Rio Maior

Marisa Rio Maior

Marisa geeft les in verschillende yogavormen waaronder Yin/Yang Yoga, Vinyasa Yoga en Yoga Nidra. Ze geeft zowel groepslessen als één-op-één sessies bij bedrijven en voor particulieren in de Vrijman. Iedereen is welkom in de lessen of je nu beginner bent of gevorderd.  In de Vrijman organiseert Marisa ook regelmatig de 'Yoga Nidra Treat' van een halve dag samen met haar zus. 

www.bymarisa.nl

Guido Valk

Guido Valk

Guido, IJburger sinds 2003, heeft altijd op verschillende manieren de verbinding met buurtgenoten gezocht. Zo was hij een van de initiatiefnemers van de IJburgse watersportvereniging. Vanuit de Vrijman wil hij verbinding brengen door het aanbieden van Tai Chi lessen. Tai Chi biedt behalve gezamenlijke fysieke oefening ook ontspanning en spirituele ontwikkeling. Guido geeft sinds 2005 Tai Chi-cursussen. Eerder gaf hij les bij CREA, USC Body & Mind en Fit Earth. Guido organiseert ook graag filmavonden in De Vrijman met films over spiritualiteit en zingeving.

www.taichi-ijburg.nl

vrijman groepsfoto
Jan, Guido, Marcel, Luce, Marjolein, Marisa en Boris